おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 鯖寿司

2022年10月08日 | 日記

鯖寿司

スーパーで締め鯖の美味しそうな物があり買って来ました。

                             夕飯

①締め鯖をラップに敷く。(酢鯖は市販の物で簡単に手に入る。)

②米1.5合の割合に寿司酢30mℓ(酢:砂糖:塩=10:4:1)、ゆかりがあれば好みにより混ぜる。

③①にご飯を乗せて押さえて出来上がり。

*好みにより白こぶを鯖の上に敷いておく。

Mackerel Sushi

There was a delicious looking thing of clamping mackerel at the supermarket and I bought it.

   

evening meal

①Lay the clamping mackerel on the wrap. (Vinegar mackerel is easily available on the market.)

②30ml of sushi vinegar (vinegar: sugar: salt = 10: 4: 1) in a ratio of 1.5 goh of rice, and mix according to your preference if there is a yukari.

③Put the rice on ① and press it down and voila.

* Lay a white hump on the mackerel if you prefer.

コメント
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