goo

塩鳥手羽焼き、昔ながらのおつまみ〈英訳付〉

2023年02月03日 | 気ままな横浜ライフ
昨日の昼ごはん、ただしリモート勤務の息子用です。


私はかなり時間を遅らせて、焼酎(黒霧島)を飲みながら、昔ながらのおつまみを美味しくいただきました。

そして、昨日の夕飯はチャーシュー丼でした。

Yesterday's lunch, but for my son who works remotely.
I delayed my time considerably and had a delicious traditional snack with a glass of shochu (black Kirishima).
And yesterday's supper was chashu-don.




goo | コメント ( 0 ) | トラックバック ( 0 )

青竹を削った竹箸が完成〈英訳付〉

2023年02月03日 | 気ままな横浜ライフ
元は門松🎍に使われていた青竹で、竹箸を作って乾燥させておきました。

だいぶ竹の水分が抜け、竹箸の重さも軽くなってきました。ほぼ完成なので、日々の食卓で使っていこうと思います。

I made bamboo chopsticks from green bamboo that was originally used for kadomatsu 🎍 and dried it.
The bamboo chopsticks have lost a lot of moisture, and the weight of the bamboo chopsticks has become lighter. It's almost completed, so I'm going to use it at my daily dining table.



goo | コメント ( 0 ) | トラックバック ( 0 )