goo

サツキとユスラウメについて

2022年04月26日 | 気ままな横浜ライフ
ビルの合間で背を伸ばしたサツキが満開。私は「さぞ窮屈だろうに!」と同情しつつ、「嫌なら引っ越せばいいのに」とも言えない。

これもご近所さんのユスラウメ。緑色の果実の中に、真っ赤に熟したユスラウメが、「ここよ、ここ、私はここよ」と語っているようで、私は通り過ぎてから戻って写真を撮った。


A tall satsuki tree was in full bloom between buildings. I can't say, "It must be so cramped!" but I can't say, "If you don't like it, why don't you just move out?
This is another neighbor's Japanese apricot. Amongst the green fruit, a bright red ripe lily of the valley seemed to be saying, "Here, here, I'm here," and I walked past and went back to take a picture.
goo | コメント ( 0 ) | トラックバック ( 0 )

毎日・毎食の炊事当番について

2022年04月26日 | O60→70(オーバー70歳)
私は、3日連続3食すべての炊事当番をすることになった。
1日目
朝はハムエッグ
ランチは石焼きビビンバ
夜はパスタ
2日目(本日)
朝は私がカレーライス
妻はうどん
子どもは昼食を兼ねた外食(丿貫=へちかん)
昼は私がソース焼きそば
妻が焼きそばサンドイッチ
夜はカレーライスの予定
3日目の予定メニュー
朝はチャーシューネギ丼
昼がホットモットでテイクアウト
夜はロールキャベツ

私は、これほど連続した炊事をしたことがありませんでした。
今回の経験によって、買い物〜調理〜後かたづけという一連の流れを、34年も続けてきた妻に、感謝と尊敬の念を強くしたのです。

I was supposed to cook all three meals for three consecutive days.
First day
Ham and eggs in the morning
Lunch is stone-grilled bibimbap
Pasta at night
Day 2 (today)
I am curry rice in the morning
Wife is udon
Children eat out for lunch (Hechikan)
I'm sauce yakisoba at noon
My wife is a yakisoba sandwich
Curry rice will be served at night
Scheduled menu for the 3rd day
Char siu green onion bowl in the morning
Take out with hot motto during the day
Roll cabbage at night

I have never cooked so continuously.
This experience strengthened my gratitude and respect for my wife, who has continued the series of shopping, cooking, and cleaning up for 34 years.
goo | コメント ( 0 ) | トラックバック ( 0 )