おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  ゴーヤの佃煮

2021年08月06日 | 日記

ゴーヤの佃煮

苦いゴーヤも、佃煮にすると苦味が和らぎ、とても食べやすくなります。ごはんにたっぷり乗せて食べれば、ごはんが進むこと間違いなしです。 お酒のおつまみとしてもぴったりです。

   

2人前

①ゴーヤ1本は縦半分に切り、スプーンなどで種とワタを取り除き、5mm幅に切る。

②鍋に①と砂糖大匙3・大匙1・しょうゆ大匙2入れ、弱火にかけ煮る。

③②に鷹の爪輪切り小匙1/2・白いりごま大匙1・ちりめんじゃこ・かつお節5gを入れ、和えたら完成。

Goya Tsukudani

Even bitter gourd softens bitterness when tsukudani is made, and it is very easy to eat. If you put plenty of rice on it, there is no doubt that the rice will advance. It is perfect as a snack of alcohol.

   

people before

Cut one gourd in half lengthways, remove the seeds and wasas with a spoon, and cut them into 5mm widths  .

In a saucepan  ,  put and 3 tablespoonsof sugar ,  1 tablespoon of vinegar, 2 tablespoons of soy sauce , and cook over low heat .

③② Put  1/2 of hawk's claw slices , 1/2white sesame large spoon, 1.

 

 

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