おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 麻婆ナス

2022年07月07日 | 日記

麻婆ナス

四川飯店人気ナンバーワンなす。

  

絹ごし豆腐 200g・ナス 2本・長ねぎ 1/2本・酒 大さじ2・砂糖 大さじ1

しょうゆ 大さじ1・片栗粉 小さじ2・甜麺醤 小さじ1・すりおろし生姜 小さじ1・すりおろしニンニク 小さじ1・豆板醤 小さじ1/2・塩こしょう ひとつまみ・サラダ油 大さじ2・小ねぎ (小口切り) 適量

①絹ごし豆腐をキッチンペーパーで包んで水切り。

②ナスはヘタを切り落とし、乱切り。

③長ねぎは粗みじん切り。

⓸ボウルにと③を入れて混ぜる。

⑤中火で熱したフライパンにサラダ油をひき、②をしんなりとするまで炒め、取り出す。

⑥同じフライパンを中火で熱し①を入れてほぐしながら炒め、水分がなくなってきたら、と⑤を入れて炒める。

⑦全体がなじんだら火から下ろし、器に盛り付けて、小ねぎをかけて出来上がり。

 Mapo eggplant

Sichuan Hotel Popular Number One Eggplant.

  

Silken tofu 200g, eggplant 2 bottles, long onion 1/2 bottle, sake 2 tablespoons, sugar 1 tbsp

Soy sauce 1 tbsp, katamari flour 2 tsp, beet noodle sauce 1 tsp, grated ginger 1 tsp, grated garlic 1 tsp. bean plate soy sauce, 1/2 tsp. salt and pepper, 1 pinch, salad oil, 2 tbsp, small onion (small slice) Appropriate amount

①Wrap the silken tofu in kitchen paper and drain it.

The eggplant is cut off and chopped roughly.

Long onions are coarsely chopped.

In a bowl put and and mix.

Grind the salad oil in a frying pan heated over medium heat, fry (2) until it is crisp, and take out.

Heat the same frying pan over medium heat and fry while loosening, and when the moisture is gone, add and and fry it.

⑦When the whole thing is familiar, remove it from the heat, serve it in a bowl, and pour over the small onions and voila.

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