おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  筋肉を使ったビーフシチュー

2023年07月26日 | 日記

筋肉を使ったビーフシチュー

今日は安い筋肉を柔らかく炊き、美味しく食べられるビーフシチューを作りましょう。福井の男の料理教室仲間、Kさんの自慢のレシピ。

            

①鍋圧力鍋に水・筋肉を入れ10分間炊き、自然に圧力が下がれば、水を捨て去り、新しい水を入れ再び圧力をかけて10分煮て、自然に圧力を下げる。

②①の肉を一口大に切り・水・玉ねぎ(スライスにしてオリーブ油で1時間程炒めたもの)・ジャガイモを加え柔らかく煮て、焼酎少々・トマトジュース(またはトマトピューレ)・市販のルーで味を整え煮込んで出来上がり。

*上等な肉は、圧力鍋は使わなくても良い、

*野菜は季節の人参・椎茸等を加えるのも良い。

Beef stew with muscle

Today let's cook cheap muscle softly and make a beef stew that can be eaten deliciously. A man's cooking class companion in Fukui, Mr. K's proud recipe.

    

①Put water and muscles in a pressure cooker in a pot and cook for 10 minutes, and when the pressure drops naturally, discard the water, add new water, apply pressure again, and simmer for 10 minutes to naturally reduce the pressure.

②Cut the meat of ① into bite-sized pieces, add water, onions (sliced and fried in olive oil for about 1 hour), potatoes, boil softly, taste with a little shochu, tomato juice (or tomato puree), and commercially available roux.

* For fine meat, you don't need to use a pressure cooker.

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