おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 アスパラの塩茹で

2022年05月20日 | 日記

アスパラの塩茹で

奥州市の隣の金ケ崎町で近頃アスパラガスを特産品として売り出されとかで農協の集荷選別場で買い求め、宅急便で友人が送って来てくれた。手を加えない素材の味の塩茹でだけで食べました。 

①新鮮なアスパラを、1%位の食塩水で1~2分茹で水で冷やし、塩を振りかける。

②お皿に盛り付けで出来上がり。

*マヨネーズを付けたり、その他の食べ方としては、肉やベーコン・卵等と炒めたり、甘辛く煮るのも美味しい。

Salt boiled asparagus

In Kanegasaki-cho next to Oshu City, asparagus was recently sold as a special product, so I bought it at the collection and sorting place of the agricultural cooperative, and a friend sent it to me by courier. I ate it only with salt boiled in the taste of untouched ingredients.

   

①Fresh asparagus is boiled in saline solution for about 1 ~ 2 minutes, cooled in water, and sprinkled with salt.

②Serve on a plate and voila.

* As for mayonnaise and other ways to eat, stir-fry with meat, bacon, eggs, etc., or boil it sweet and spicy is also delicious.

 

 

コメント    この記事についてブログを書く
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする
« おばさんの料理教室 醬油焼... | トップ | おばさんの料理教室 ちりめ... »
最新の画像もっと見る

コメントを投稿

日記」カテゴリの最新記事