おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 豚肉のチンジャオロース 

2021年08月23日 | 日記

豚肉のチンジャオロース 

豚肉・ピーマン・タケノコ・トウモロコシだけのシンプルで簡単なチンジャオロース。

青椒肉絲(チンジャオロース)とは、中華料理の一つである。

椒とはピーマンのことであり、とはの細切りという意味である。つまりチンジャオロースとはピーマンの細切り炒めという意味になる。四料理の定番メニューの一つであり、中国でよく食べられている。

日本ではチンジャオロースにタケノコを入れることが多々あるが中国ではタケノコを入れることはないと言われている。

           

2人前

①ピーマン4個の種を取り除き細切り、タケノコ100gの水煮・人参の細切り、舞茸50gを用意する。

②豚ロース200gは細切りにし、ボウルに入れて ・胡椒・醬油麴大匙1・大さじ1を加えて混ぜ合わせ、片栗粉大匙1を加えて全体にまぶす。

③フライパンにごま油大匙1を入れて中火で熱す、②を加えてほぐしながら炒める。

豚ロースに火が通ったら、①を加え中火で炒め、オイスターソース大さじ2・大さじ1・しょうゆ小さじ1・砂糖小さじ1・コンソメの素小さじ1を加えて中火で炒め合わせ、全体に味がなじんだら火から下ろす。

5器に盛り付けて出来上がり。

Pork Chinjaorose

Pork,peppers, mushrooms, corn, just simple and simple chinjaorose. 

Chinjaorose chinese cuisine.   

Pepper is a pepper, and means  a slice of meat. In other words, chinjaorose means  stir-fried peppers and meat. It is one of the classic menus of Sichuan cuisine and is often eaten in China.

In Japan, there are many cases where takenoko is put in chinjaorose, but in China it is said that there is no takenoko.

 

people in front

①Remove 4 seeds of peppers and  prepare 100g bamboo connocodes, 100g   boiled carrots, and 50g maitake mushrooms .

Cut 200g pork loin into small pieces, put them in a bowl, add salt, pepper, shoukouji 1  tablespoon , sake 1 tablespoon, mix, add 1 tablespoon of starch and sprinkle all over.

Put 1 tablespoon of sesame oil in a frying pan and heat over medium heat , add and fry while loosening  .

When the pork loin is cooked, add and fry over medium heat, add 2tablespoons of oyster sauce,  1tablespoon of  sake   , 1 teaspoon of soy sauce, 1teaspoon of sugar , 1 teaspoon of consome , and fry over medium heat, and remove from the heat when the whole taste is dingy.

It can be ware ware. 

 

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