新生姜の糠漬け
新生姜をスーパーで買って来ました、生姜ご飯の次に速糠漬けを楽しみました。
①新生姜をぬか床に漬けて1晩おく。
②細く切り皿に盛り付ける。
*スイカの皮・なすも同じように漬ける。
糠漬けの床の作り
糠1500g・水1500mℓ・塩200gを均一に混ぜる。容器はプラスチックの蓋の出来るものが良い。
作りはじめて1週間は1日に2回朝晩、底からしっかりかき混ぜます。ぬか漬けを続けると、だんだんぬか漬けが美味しくなる。野菜からの水分が出て、塩気が足りなくなったら、糠と塩を追加する。旨みの昆布・唐辛子・山椒などを加えるのも良い。
ぬか床は30℃以上になってしまうと、ぬか床の菌が異常発酵する場合があるので、季節によっては冷蔵庫に入れる。ぬか漬けにする野菜は、水洗いした後に、塩もみしてから漬けると早く漬かる。
Pickled fresh ginger bran
①Soak the fresh ginger in the bran floor and leave it for one night.
②Cut into thin pieces and serve on a plate.
* Pickle watermelon peels and eggplants in the same way.
Making a bran-pickled floor
Mix 1500g of bran, 1500ml of water, and 200g of salt evenly. The container should have a plastic lid.
For the first week, stir thoroughly from the bottom twice a day, morning and evening. If you continue to pickle bran, the bran pickle will gradually become more delicious. When the moisture from the vegetables comes out and there is not enough saltiness, add bran and salt. It is also good to add umami kelp, chili pepper, sansho, etc.
If the temperature of the bran bed reaches 30°C or higher, the bacteria in the bran bed may ferment abnormally, so depending on the season, put it in the refrigerator. Vegetables to be pickled in bran can be pickled faster if they are washed with water and salted.
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