おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 牛肉と大根のオイスターソース炒め

2022年05月22日 | 日記

牛肉と大根のオイスターソース炒め

  

2人分

①ボウルに牛肉150g、酒大匙1、塩こしょう少々を入れて揉み込み、片栗粉を加えてさらに揉み込む。

②フライパンにサラダ油小匙1を入れて熱し、①を入れて中火で色が変われば、大根150gの杏切7mm・人参・もやしを加えて炒め、酒大さじ1・砂糖小さじ1/2・しょうゆ小さじ1・オイスターソース大さじ1、最後に胡麻油小匙1をまわしかける。

③皿に盛り、細ねぎ適量をちらし出来上がり。

オイスターソースの代わり醬油麴や豆板醤やケチャップでも良い。

Stir-fried pork and radish in oyster sauce

 

  • people divided

In a bowl add 150 g of pork chopped into pieces, 1 tablespoon of sake, a little salt and pepper, rub in, add the chestnut flour and rub further.

②Put 1 tablespoon of salad oil in a frying pan, heat it, put ① and if it changes color over medium heat, add 150 g of apricot cut 7mm, carrots, bean sprouts, add and fry it, 1 tablespoon of sake, 1/2 teaspoon sugar, 1 teaspoon soy sauce, 1 tablespoon oyster sauce, and finally sesame oil Turn the spoon 1.

③Serve on a plate and fry the appropriate amount of scallions.

⋆ Instead of oyster sauce, you can also use soy sauce noodles, bean plate sauce or ketchup.

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