おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  キュウリもみ

2022年07月05日 | 日記

キュウリもみ 

キュウリ収穫最盛期、色んな形の物が、でも料理にすれば味は一緒です。

    

①わかめや椎茸を洗い、水に15分浸ける。

②キュウリをスライスして、塩をまぶして、水を搾る。

*長い保存は塩多め。

③酢:砂糖:塩=1:1/2:少々を合わせる。

⓸③に①②の水きりしたわかめ・キュウリ加えて出来上がり。

*好みにより紫蘇のみじん切り・イカ・ちりめんじゃこ・タコもよい。

*味付けに醤油・麺つゆ・七味唐辛子も良い。

Cucumber fir

At the peak of the cucumber harvest, things of various shapes, but if you cook them, the taste is the same.

      

①Wash the wakame or shiitake mushrooms and soak them in water for 15 minutes.

②Slice the cucumbers, sprinkle with salt and squeeze the water.

* Long store with more salt.

③Vinegar: sugar: salt = 1: 1/2: Combine a little.

⓸Add and watered seaweed and cucumbers to and voila.

* Depending on your preference, Shiso chopped, squid, chiri-noodle jako, octopus may also be good.

* Soy sauce, noodle soup, and shichimi chili pepper are also good for seasoning.

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