おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 キュウリとタコの酢の物

2021年08月29日 | 日記

キュウリとタコの酢の物

夏の風物料理、最も簡単で早くできる酢の物。最近タコも高くなりましたが、これぐらいのものは楽しもう。

                       

  • きゅうりの両方に包丁で、半分ほど切り目を入れ丸のまま塩でもむ。それを3~4cmに横に切る。
  • タコを適当な大きさに切る。
  • 酢・砂糖・みりんで合わせ酢を作り、①・②を混ぜて、出来上がり。

  *タコやイカの細かく切った物や鰹節を加えるのも良い

Cucumber and octopus vinegar

Summer dishes, the easiest and quickest vinegared things. Octopuses have also got higher recently, but let's enjoy this much.

                     

①Use a kitchen knife on both cucumbers, cut about halfway and salt them with a round shape. Cut it sideways into 3-4cm pieces.1Cut the octopus into appropriate sizes.

②Make vinegar, sugar, and mingly and combine vinegar, mix ① and ②, and you are done.

* It is also good to add finely cut octopus and squid and katsuobushi

コメント    この記事についてブログを書く
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする
« おばさんの料理教室 食パン... | トップ | おばさんの料理教室 天空カ... »
最新の画像もっと見る

コメントを投稿

日記」カテゴリの最新記事