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おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  きゅうりもみ

2022年08月31日 | 日記

きゅうりもみ

今、我が家はキュウリ・青紫蘇の収穫最盛期、キュウリもみやモロキュウに。

  

①きゅうりをスライサーでスライスし、塩でもんで水切り。

②青紫蘇を細かく刻む。

③酢合わせ酢(酢100g・砂糖50g・塩5gの割合)に①・②とツナ缶を混ぜる。

④皿に盛り付けり胡麻をかけ出来上がり。   

モロキュウ

*きゅうりの最も簡単な食 

           

①きゅうりを適当な大きさに切る。

②お皿に盛りつけ、紫蘇味噌やモロミを乗せ出来上がり。

*好みにより赤味噌でも美味しい。

*その他の野菜セロリやラデイツシュ・人参を添えると色どりが良い。
Cucumber fir

Now, our house is at the peak of the harvest of cucumbers and blue purple su, cucumber firs and moro cucumbers.

    

①Slice the cucumbers with a slicer and drain them with salt.

Chop the blue purple su finely.

③Mix and with a can of tuna in vinegar combined vinegar (100 g of vinegar, 50 g of sugar, and 5 g of salt).

Serve on a plate and sprinkle with sesame seeds.   

Morokyū

* The easiest way to eat cucumbers

        

①Cut the cucumber into appropriate sizes.

Serve on a plate, put on Shiso miso and Moromi, and voila.

*Depending on your preference, even red miso is delicious.

* Other vegetables are good to accompany celery and radeitsch and carrots.

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