おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 シルクナスのソテー

2022年09月13日 | 日記

シルクナスのソテー

 

シルクナスのソテー

シルクなす(純白茄子)は、兵庫県豊岡市但東町のオリジナル野菜、アメリカ原産のものを改良して生まれた品種で、色素が全くないため真っ白な見た目をしているのが特徴です。果皮がやや硬いが、果肉が軟らかく、アクが少ない。

  

①白ナスを横に切りフライパンで焼く。

②焼けたら醬油麴や味噌を乗せ出来上がり。  

Sautéed silk eggplant

 Silk eggplant (pure white aubergine) is an original vegetable of Tadō-cho, Toyooka City, Hyogo Prefecture, a variety born by improving the one native to the United States, and is characterized by having a pure white appearance because there is no pigment at all. The peel is slightly harder, but the pulp is soft, there is less accumulation. Since the seed is slow to be substantial, it has a good mouthfeel and is easy to eat.

  

①White eggplant is cut horizontally and baked in a frying pan.

②When it is baked, it is finished with soy oil noodles and miso.

 


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