お茶の葉と花山椒の合せお茶
山に自生しているお茶の葉と花山椒を摘み取り、自家製のお茶を楽しむのが恒例となりました。摘み採る時期は4月後半。このお茶は千利休も味わった事の無い爽やかなお茶だ。
①摘みとったお茶の新芽45gと花山椒15g水で洗い熱湯で10秒消毒。
②①をミキサーに1分程掛ける。
③②を茶漉し袋で濾して2ℓの水で薄め出来上がり。
*残りは冷蔵保存。
*お酒や焼酎を配合して飲むのも良い。
Tea leaves and japanese pepper tea
It became customary to pick tea leaves and japanese pepper native to the mountain and enjoy homemade tea. The harvest is in the second half of April. This tea is a refreshing tea that sen no Rikyu has never tasted.
①Wash with 45g of picked tea shoots and 15g of japanese pepper.
②(1) to the mixer for about 1 minute.
③(2) Is made with tea strainer, filtered with a bag, and diluted with 2 l of water.
*The rest is refrigerated.
*It is also good to drink alcohol and shochu.
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