おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 野蒜(ノビル)のきんぴ

2021年11月17日 | 日記

野蒜(ノビル)のきんぴ

今の時期ノビルが野山に自生している、収穫して簡単にキンピラに。

    

①野蒜の根や汚いところは取る。

②太い白い部分は切り、さっとゆでる。

③フライパンにサラダ油を入れ、野蒜・砂糖・醤油・酒・みりん・塩を入れて炒める。

④4~5分炒めてお皿に盛り海老や鰹節粉をかけ出来上がり

Kinpira in Nobil

At this time of year, Nobil grows naturally in the fields, harvesting and making it easy to kimpira.

 

①Take the root and the dirty place of the field.

 ②Cut the thick white part and boil it quickly.

③Put salad oil in a frying pan and fry with wild bosel, sugar, soy sauce, sake, mirin and 

④Stir-fry for 4-5 minutes and serve shrimp and bonito flour on a plate.

コメント
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする