おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 キクイモのキンピラ

2021年11月09日 | 日記

キクイモのキンピラ

キクイモの収穫が始まり、旬を味わいました。

     

①キクイモ200gの適当な大きさに切り、(酢)水にさらし、水気を切る。

②鍋にサラダ油小匙1を入れ、キクイモが透明になるまで炒め、砂糖大匙1・醤油小匙1・酒大匙1を加え、好みにより赤唐辛子1本を入れて炒める。

③皿に盛りつけて好みにより、煎りゴマ少々をふりかける。

* キクイモは生でも食べられますが、透き通るまでしっかり炒めてから調味すると、味がしみこみやすくなる。

* 人参・セロリ・レンコンなどを混ぜた物も良い、その時少しの酢で味付けも良い。

Quicuimo Kimpira (for 4)

                The harvest of Ikuimo began and we tasted the season.

       

①Peel 200 g of 200 g of Ikuimo, cut it into appropriate sizes,expose(vinegar) to water,

②Put salad oil 1 in a saucepan and fry until the japanese black potato is clear , sugar large 1, soy sauce Small spoon 1, Sake large 1 Add, add 1 red pepper if you like, and fry until the moisture is gone.  

③Serve on a plate and sprinkle with a little roasted sesame, depending on your

* You can eat kikuimo raw, but if you fry it thoroughly until it is clear and season it, it will be easier to soak in the taste.

* Carrots, celery, lotus root, etc. may be mixed, and seasoned with a little vinegar at that time.

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