おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 海老の天ぷら

2021年11月13日 | 日記

海老の天ぷら    

 久し振りに海老の天ぷらを作りました

   

①海老の尻尾を残し皮をむき、背ワタを取り除き綺麗に洗いぬめりを取り、2%ぐらいの塩水に一夜つける(そうすると身がしまり)、メリケン粉をまぶし、天ぷら粉を付け揚げる。

②器に・春菊の天ぷら・ゆで卵・トマト・海老の天ぷらを盛り出汁をかけ出来上がり。

Shrimp Tempura

        I made tempura for the first time in a long time.  

         

①Leave the shrimp's tail, peel it off, remove the back wasps, wash it cleanly, soak it in about 2% salt water overnight (then wrap up), sprinkle with meriken flour, and add tempura powder.

②Add tempura of crowndaisy, boiled egg, tomato, shrimp tempura to the bowl and pour the broth.

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おばさんの料理教室 菊芋と人参のきんぴら炒め

2021年11月13日 | 日記

菊芋と人参のきんぴら炒め

菊芋と人参のきんぴら炒めを作りました。 

    

2人前

①菊芋150gは皮つきのまま千切り・にんじん100gは千切り。

②フライパンを中火で熱し、ごま油大匙1、①を入れて炒める。

③にんじんに火が通ったら水40mℓ・めんつゆ大匙3を入れて中火で炒める。

④汁気が半量ほどになったら白いりごま小匙1を加えて中火で炒め合わせる。

⑤全体に味がなじんだら火から下ろし、器に盛り付けて完成。

 Stir-fried chrysanthemum and carrots

        Stir-fried chrysanthemum and carrots

     

people before)

①150g kikuimo is shredded with skin and 100g carrots are shredded.

②Heat the frying pan over medium heat, add sesame oil large spoon 1, ① and fry.  

③When the carrots are cooked, add 40ml of water and 3 large carrots and fry over medium heat .

④When the juice is about half, add the white sesame 1 and fry over medium heat .

⑤When the taste blends in with the whole, remove it from the heat, serve it in a bowl, and it is completed.

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