おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 海老の天ぷら

2021年11月13日 | 日記

海老の天ぷら    

 久し振りに海老の天ぷらを作りました

   

①海老の尻尾を残し皮をむき、背ワタを取り除き綺麗に洗いぬめりを取り、2%ぐらいの塩水に一夜つける(そうすると身がしまり)、メリケン粉をまぶし、天ぷら粉を付け揚げる。

②器に・春菊の天ぷら・ゆで卵・トマト・海老の天ぷらを盛り出汁をかけ出来上がり。

Shrimp Tempura

        I made tempura for the first time in a long time.  

         

①Leave the shrimp's tail, peel it off, remove the back wasps, wash it cleanly, soak it in about 2% salt water overnight (then wrap up), sprinkle with meriken flour, and add tempura powder.

②Add tempura of crowndaisy, boiled egg, tomato, shrimp tempura to the bowl and pour the broth.

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