おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 ニセアカシヤの花のお茶  

2022年05月06日 | 日記

ニセアカシヤの花のお茶

今年もニセアカシヤの花が満開、とても香りが良く一等品、ハーブテーのようにしてみました、香り良く絶品で、天ぷらもとても香り良く美味しい。

ニセアカシアは北米原産のマメ科ハリエンジュ属の落葉高木。和名はハリエンジュ(針槐)。日本には1873年に渡来した。用途は街路樹、公園樹、砂防・土止めに植栽、材は器具用等に用いられる。

    

①ニセアカシヤの花を良く洗う。

②ポットに煮沸水を入れ、僅かに砂糖を入れ出来上がり。

 *天ぷらにすると香りが良く美味しい。     

Fake Akashiya Flower Tea

The flower of fake acaashiya is in full bloom this year, and it is very fragrant and first-magnitude, I tried like a herbalte, fragrant and exquisite, and the tempura is very fragrant and delicious.

Fake acacia is a deciduous tree of the genus Harienju of the legume native to North America. The Japanese name is Harienju. He came to Japan in 1873. Applications are used for street trees, park trees, sabo and soil stop planting, and materials for equipment.

   

Wash the fake redsya flowers well.

②Put boiling water in the pot and add a little sugar.

*When made into tempura, it is fragrant and delicious.

コメント    この記事についてブログを書く
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする
« おばさんの料理教室 簡単 デ... | トップ | おばさんの料理教室 ポター... »
最新の画像もっと見る

コメントを投稿

日記」カテゴリの最新記事