goo blog サービス終了のお知らせ 

おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  キクイモの葉っぱの天ぷら

2023年05月20日 | 日記

キクイモの葉っぱの天ぷら

キクイモの葉の初収穫(令和5年5月17日)、まずは天ぷらを試みました。料理はおひたし・白和え等。

 

①キクイモの葉を洗い、天ぷら粉を水で溶き、葉にまぶす。

 天ぷら粉は、市販品は少し高いが水で溶くだけで簡単

②サラダ油160℃位で揚げる。

皿に乗せ出来上がり。

 *天つゆか、塩や末茶塩でも良い

Jerusalem artichoke leaf tempura

For the first harvest of Jerusalem artichoke leaves (May 17, Reiwa 5), we first tried tempura. Dishes include boiled rice and white sauce.

  

①Wash the Jerusalem artichoke leaves, dissolve the tempura flour in water and sprinkle on the leaves.

Tempura flour is a little expensive for commercial products, but it is easy to dissolve with water.

➁Fry in salad oil at about 160°

③Put on a plate and voila.

 *Tentsuyuka, salt or suecha salt is also acceptable.

コメント
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする