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おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 若竹煮

2022年04月18日 | 日記

若竹煮

*筍の収穫をしました、シンプルで筍の旬の味が美味しい

①アク抜きした筍を一口大に切り、吸い物よりやや濃めの、薄味のたっぷりの出し汁で煮る。

②火を止める寸前に生ワカメ、又は塩抜きしたワカメを 入れて器に盛り。山椒の葉を天盛で出来上がり。

 *ワカメの茎は取り除いておく。

Wakatake boiled

I harvested bamboo shoots, simple and the seasonal taste of bamboo shoots is delicious

   

①Cut the bamboo shoots out into bite-size pieces and boil them in a soup stock with a slightly darker, lighter taste than the sucking.

②Put raw wakame or salted wakame just before turning off the heat.

* Remove the stems of wakame seaweed.

 

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