キャベツとエリンギのアンチョビ
アンチョビとは
カタクチイワシ科の小さい海水魚。地中海・南アメリカ西岸などでとれる。また、それを塩漬け発酵し、オリーブ油に漬けたもの。オードブルやペーストソースにする。
①石づきを落したエリンギを半分に切り、上の方は縦に6カット、下は薄切り・キャベツはざく切りして、洗いザルで水切り。
②アンチョビはスペイン産で、スーパーで売ってる。
③アンチョビ3枚を調理バサミで5mm幅くらいに切る。
④フライパンに油をいれ、アンチョビ25gとエリンギを炒める。エリンギに焼き色がついたら、 キャベツとガーリックパウダーを入れ炒め合わせ軽く塩をふり、フタをして弱火に。約3分蒸し焼き。
⑤キャベツが柔らかくなったらアンチョビ25gを入れ炒め、味をつけたら出来上がり。
Cabbage and Eringi anchovies
What is anchovy?
A small saltwater fish of the family Sardines. It can be taken in the Mediterranean Sea and the West Coast of South America. It is also salted and fermented and soaked in olive oil. Hors d'oeuvres and paste sauces .
①Cut the eringi that has been removed in half, the upper part is cut vertically, the bottom is thinly sliced ・ Cabbage is roughly cut, and drained with a washed colander .
①Anchovies are from Spain and sell at supermarkets.
②Cut 3 anchovies into 5mm widths with cooked scissors.
③Put the oil in a frying pan and fry 25g anchovies and eringi. When the eringi is browned, add cabbage and garlic powder, stir-fry and sprinkle lightly salt, remove and lower heat. Steam for about 3 minutes.
④When the cabbage is tender, add 25g anchovies and fry, season and you're done.
⑤When the cabbage is tender, add 25g anchovies and fry, season and you're done.