おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 簡単コロッケ

2021年10月23日 | 日記

簡単コロッケ

久し振りにコロッケを作りました、この方法は油で揚げない簡単なコロッケです。

   

①じゃがいもを電子レンジで500w5分、潰す。

*茹でないから可溶性澱粉・ビタミンCが流れ出ない、また新ジャガイモは水分が多いので蒸す方が、ホクホク感がある、蒸す前に塩を摺り込んでおくとより美味しい。

②玉ねぎをみじん切りにして、牛肉または豚肉ミンチと炒める、塩・胡椒で味付ける。

③①②を混ぜて適当な小判形に整形する。

④パン粉をバターで狐色になるまでフライパンで焼く。

⑤③に④をまぶして今回はタルタルソース・明太子を添えました。

*新ジャガイモは茹でたもの(蒸した)を潰し、丸めて、パン粉をまぶすだけで、ジャガイモの本来の味が、味わえる。

*簡単コロッケはソースケチャップなどお好みの食べ方を。

上左シェリー・右アンデスレッド・下左キタアカリ・真中男爵・右メークイン

キタアカリは芽の部分が赤紫、男爵はない。シェリーはサツマイモの様な形態。

Easy Croquette

I made croquettes for the first time in a long time, this method is a simple croquette that does not fry in oil.

    

①Crush the potatoes in the microwave for 500w5 minutes .

*Because it is not boiled, soluble starch and vitamin C do not flow out, and steaming new potatoes has a high moisture feeling, and it is more delicious if salt is poured in before steaming.

②Chop the onion and sauté it with beef or pork mince, season with salt and pepper.

③Mix and and shape into an appropriate oval shape.

④Fry the breadcer in a frying pan until it is buttery and fox-colored.

⑤③and were eded with tartar sauce tarako this time.

* New potatoes crush boiled (steamed), rounded and breaded

Just by using it, you can taste the original taste of potatoes.

* Easy croquettes are eaten in your favorite way, such as sauce ketchup.

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