簡単コロッケ
久し振りにコロッケを作りました、この方法は油で揚げない簡単なコロッケです。
①じゃがいもを電子レンジで500w5分、潰す。
*茹でないから可溶性澱粉・ビタミンCが流れ出ない、また新ジャガイモは水分が多いので蒸す方が、ホクホク感がある、蒸す前に塩を摺り込んでおくとより美味しい。
②玉ねぎをみじん切りにして、牛肉または豚肉ミンチと炒める、塩・胡椒で味付ける。
③①②を混ぜて適当な小判形に整形する。
④パン粉をバターで狐色になるまでフライパンで焼く。
⑤③に④をまぶして今回はタルタルソース・明太子を添えました。
*新ジャガイモは茹でたもの(蒸した)を潰し、丸めて、パン粉をまぶすだけで、ジャガイモの本来の味が、味わえる。
*簡単コロッケはソースケチャップなどお好みの食べ方を。
上左シェリー・右アンデスレッド・下左キタアカリ・真中男爵・右メークイン
キタアカリは芽の部分が赤紫、男爵はない。シェリーはサツマイモの様な形態。
Easy Croquette
I made croquettes for the first time in a long time, this method is a simple croquette that does not fry in oil.
①Crush the potatoes in the microwave for 500w5 minutes .
*Because it is not boiled, soluble starch and vitamin C do not flow out, and steaming new potatoes has a high moisture feeling, and it is more delicious if salt is poured in before steaming.
②Chop the onion and sauté it with beef or pork mince, season with salt and pepper.
③Mix ①and ② and shape into an appropriate oval shape.
④Fry the breadcer in a frying pan until it is buttery and fox-colored.
⑤③and ④were eded with tartar sauce tarako this time.
* New potatoes crush boiled (steamed), rounded and breaded
Just by using it, you can taste the original taste of potatoes.
* Easy croquettes are eaten in your favorite way, such as sauce ketchup.