おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  シシャモの南蛮漬け

2022年07月03日 | 日記

シシャモの南蛮漬け 

  子持ちのシシャモの独特の味を楽しめる

        

①冷凍シシャモを解凍して、小麦粉でまぶし、サラダ油150℃でカリット揚げる。

②酢:砂糖(3:1)の甘酢の中に熱いうちに①を入れ、充分冷やす。

*好みにより唐辛子等を入れる。

③皿に盛り付け、針生姜・山椒の葉等をトッピンして出来上がり。

Southern barbarian pickle of shishamo

       

You can enjoy the unique taste of shishamo with children.

①Thaw the frozen shishamo, sprinkle with flour and fry the crisps in salad oil 150ºC.

②Vinegar: Put in the sweet vinegar of sugar (3: 1) while it is hot and let it cool sufficiently. * Add chili peppers according to your preference.

③Serve on a plate, toppin needle ginger, mountain pepper leaves, etc. and voila.

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