おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  ニシンうどん

2023年01月29日 | 日記

ニシンうどん    

にしんの甘露煮を買って来ました、にしんうどん作りました。

丁度タラの芽の天ぷらがあり盛り付けました。

            

うどんを温め、器に盛り出汁をかけ、にしんの甘露煮を盛りつけタラの芽の天ぷら・刻みネギを天盛出来上がり。好みにより卵をかけるのも。

*その他蒲鉾・海老の天ぷらも良い。

*だし汁は麺つゆを薄めて使うのも簡単で良い。

Herring udon noodles

I bought a honeydew stew of shin, and I made shin-udon.

There was just tempura of cod buds and it was served.

                             

Warm the udon noodles, pour the soup stock on a bowl, serve the honeydew stew of shin, and the tempura of cod sprouts and chopped green onions are served. You can also put eggs on it if you like

* Other kamaboko and shrimp tempura are also good.

* The broth is easy to use by diluting the noodle soup.

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おばさんの料理教室  キヤベツと白菜の塩糀漬け

2023年01月29日 | 日記

キヤベツと白菜の塩糀漬け

塩糀をスーパーで買って来ました、白菜をまぶし漬物にしました。キャベツと白菜の旨味が美味しい。

         

①キャベツ・白菜を適当な大きさに切り、塩糀を袋の中で混ぜる。

②お皿に盛りブロッコリーなどを添える。

その他リンゴなどの果物を組み合わせるのも。

Kiyabetsu and Chinese cabbage pickled in salt

I bought salt gouge at the supermarket, and sprinkled Chinese cabbage and pickled it. The umami of cabbage and Chinese cabbage is delicious.

        

①Cut the cabbage and Chinese cabbage into appropriate sizes and mix the salt in the bag.

②Serve with broccoli on a plate.

You can also combine fruits such as apples.

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