おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  たらの芽と野ウドの天ぷら

2023年04月27日 | 日記

たらの芽と野ウドの天ぷら

今年もいよいよタラの芽と野ウドの収穫が終わりになりました。

   

①たらの芽と野ウドを洗い、天ぷら粉を水で溶き、まぶす。

天ぷら粉は、市販品は少し高いが水で溶くだけで簡単

*自家製の天ぷら粉は小麦粉・卵を酒でとき、氷を適当に入れ、かき混ぜないで使う。

➁サラダ油160℃位で揚げる。

*天つゆか、塩や末茶塩でも良い。

Tempura of cod buds and wild ud

This year, the harvest of cod buds and wild ud has finally come to an end.

    

①Wash the cod buds and wild ud, dissolve the tempura powder in water, and sprinkle.

Tempura flour is a little expensive for commercial products, but it is easy to dissolve with water.

* For homemade tempura flour, use flour and eggs with sake, add ice appropriately, and do not stir.

Fry in salad oil at about 160°C.

* Tentsuyuka, salt or Suecha salt may be used.

コメント    この記事についてブログを書く
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする
« おばさんの料理教室  卵と... | トップ | おばさんの料理教室  鮭の... »
最新の画像もっと見る

コメントを投稿

日記」カテゴリの最新記事