おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 鯛の皮湯引き

2022年05月02日 | 日記

鯛の皮湯引き

            

①鯛粗を買うと皮が付いてくる、この鯛の皮を煮沸した湯の中に15~20秒入れ、取り出して冷水で冷やし、水を拭き、ラップにくるみ冷蔵庫に入れて冷やす。

②皿に大根おろしを乗せ、その上に①の細切り、紫蘇のみじん切りを盛り七味唐辛子をかける、刻みネギを添えポン酢をかける、スダチ1/4を添える。

めったに食べられないフグの湯引き(フグテッピ)も良い。

 

Sea bream with a hot water

                  

①When you buy sea bream coarse, put the skin of this sea bream in boiling water for 15 to 20 seconds, take it out and cool it with cold water, wipe the water, wrap it in a wrap and cool it.

②Place grated daikon radish on a plate, then add shredded , shiso chopped shiso chopped shichimi chili pepper, chopped leeks and ponzu, add ponzu, and sudachi 1/4.        

The rarely eaten blower is also good.

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