おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 豚肉と里芋の照り焼き

2022年11月09日 | 日記

豚肉と里芋の照り焼き

里芋と豚肉はとても相性が良く、味がしみた里芋は最高の味。

       

2人前

①里芋2個の皮を剥き1cm幅に切る、豚肉200gに塩こしょう・片栗粉をまぶす。

しょうゆ大さじ2・大さじ2・みりん大さじ2・砂糖大さじ5を合わせる。

③フライパンに油大匙2で里芋・人参を炒め、肉を炒める。

④③に②を入れ、煮絡める。

⑤仕上げに小ねぎをのせ出来上がり。

Teriyaki with pork and taro.

Taro and pork go very well together, and taro with its soaked taste is the best.

    

  • people ago

Peel the two taro potatoes, cut them into 1cm wide pieces, and sprinkle 200g of pork with salt and pepper and potato starch.

Combine 2 tablespoons soy sauce, 2 tablespoons sake, 2 tablespoons mirin,  and 1.5 tablespoons sugar.

In a frying pan, fry the taro and carrots in a large spoon of oil 2 and fry the meat.

④Put in and simmer.

Top with a small onion to finish.

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