先日、収穫したブラックベリーで作ったジャムです。
作り方・・・・と言ってもすご~く簡単です!!
洗ったベリーのヘタを取って、ミキサーにブラックベリーと
赤ワイン(大さじ3)を共に数十秒かける。
ミキサーに入れたものを鍋に入れ砂糖(果実の3分の1ぐらいの分量)を入れ弱火で煮詰めたものです。
鍋で煮詰める前に裏ごしをすると滑らかになります。
もう少しアップでお見せいたします。
独り言
我が家は、7月のお盆です!!
早く迎え火をしてあげないと、ご先祖様が待ちくたびれていることでしょう。
この辺は、まだ辻に1件1件お線香をあげに回ります・・・。
これも、早く行かないと・・・。
ドアラさんコメントの返事は明日、ゆっくり書きますね!!
作り方・・・・と言ってもすご~く簡単です!!
洗ったベリーのヘタを取って、ミキサーにブラックベリーと
赤ワイン(大さじ3)を共に数十秒かける。
ミキサーに入れたものを鍋に入れ砂糖(果実の3分の1ぐらいの分量)を入れ弱火で煮詰めたものです。
鍋で煮詰める前に裏ごしをすると滑らかになります。
もう少しアップでお見せいたします。
独り言
我が家は、7月のお盆です!!
早く迎え火をしてあげないと、ご先祖様が待ちくたびれていることでしょう。
この辺は、まだ辻に1件1件お線香をあげに回ります・・・。
これも、早く行かないと・・・。
ドアラさんコメントの返事は明日、ゆっくり書きますね!!
It looks good!!
It matches with a bagel, doesn't it.
I think it matches a bagel.
I have not eaten blackberries yet.
How is the taste?
Is it sweet like a blueberry?
I want to make it.
But I think I can't find blackberry in the supermarket.
I wonder if I can make blueberry jam the same way?
I know blueberry but this is the first time I have heard blackberries.
Do you grow the blackberries or can we find them in the woods and forest?
I want to eat them!I love berries.
For example, strawberries and raspberries.
I will try to make jam someday.
クリームチーズと合わせて食べると最高に美味しいですよ。
鳥さんと競争しないと、甘いのが食べれません。