ファンタジアランドのアイデア

ファンタジアランドは、虚偽の世界です。この国のお話をしますが、真実だとは考えないでください。

Wisdom for creating delicious and healthy food Idea Plaza Summary 1141

2024-07-14 17:10:29 | 日記

 It has been said for a long time that Japanese people are taking in too much salt. According to the 2019 National Health and Nutrition Survey, the average daily salt intake for people aged 20 and over is 10.1g. This 10.1g salt intake is more than double the World Health Organization's (WHO) recommended amount of 5.0g. Even though people know it is bad, many people are dissatisfied with low-salt diets because they don't taste good. In this situation, Kirin Holdings (Kirin) has developed a tool that allows you to reduce salt and make food taste good at the same time.
 Kirin has developed a spoon that amplifies the saltiness of food by passing a weak electric current that has no effect on the human body. The spoon that amplifies the saltiness is equipped with technology that can increase the perceived saltiness by up to 50%. This "electric salt spoon" was developed by Kirin based on joint research with Meiji University. It is a mechanism that makes you feel salty by collecting sodium ions contained in food and saliva to the taste receptors on the tongue. By passing a special waveform electric current, it is collected by the taste receptors on the tongue and makes you feel the saltiness more strongly. The spoon that amplifies the saltiness is expensive at $125. However, many people are happy if they can eat something that is healthy and delicious. For such people, this magic spoon may be a dream come true.
 There is a study comparing salt intake, which is said to be bad for cardiovascular disease, between Fukushima Prefecture and Akita Prefecture. Both prefectures are in the top five for salt intake. Normally, both prefectures would be ranked as prefectures with a high rate of cardiovascular disease. As expected, cardiovascular disease in women in Fukushima was number one in the country. So, what about women in Akita? They are number 47 in the country. Attention has been focused on measures to prevent cardiovascular disease in women in Akita who consume salt. The hint is seaweed. There is a seaweed called akamoku. Kombu and wakame are popular seaweeds, but akamoku is a seaweed that has been eaten in small quantities in rural areas. This seaweed is known for its high potassium content. Potassium has the function of excreting urine. And potassium also has the function of excreting salt. When excreting urine, the same amount of salt as potassium is excreted. If you consume a lot of salt, you should understand the mechanism of salt excretion and have the wisdom and skills to excrete it, like the woman in Akita.

가축 친화적인 낙농에 도전하는 아이디어 광장 327

2024-07-14 09:23:42 | 日記


 일본의 낙농은 효율성이 추구되어 왔습니다. 하지만 자연 회귀가 모색되는 흐름도 나왔습니다. 일본에도 자연 방목이나 자연 교배를 도입한 목가적 낙농을 실시하고 있는 지역이 있습니다. 이와테현에는 우유 1㍑을 시가의 2배 이상으로 판매하는 목장이 있습니다. 2배 이상임에도 불구하고 인기가 있으며 항상 품절되어 있습니다. 이 목장은 방목지 0.5헥타르에 소 1마리의 비율로 방목하고 있습니다. 목초지에는 농약을 사용하지 않습니다. 외국 사료를 사용하지 않습니다. 암소가 할 수 있는 일은 암소에게 맡기고 기르는 것을 원칙으로 합니다. 음식의 안전 안심을 요구하는 소비자로부터, 자연 방목이나 자연 교배의 낙농 우유의 지지를 얻고 있습니다. 시대의 흐름이 이러한 목가적 낙농을 가능하게 하는 것 같습니다.
 소뿐만 아니라 염소를 타겟으로 한 목장도 나타났습니다. 역시 이와테현이 됩니다만, 그것은 미야코시에서 사업을 전개하는 “시합 우유”가 됩니다. 이 "시합 우유"는 미야코 시내의 목장에서 400 마리의 염소에 목초와 건초를 먹여 기르고 있습니다. 목초지에서 사육한 염소에서 젖은 우유인 점을 소비자에게 어필하는 전략입니다. 곡물을 주지 않는 목초 사육은 동물 웰 페어의 관점에서 관심이 높아지고 있습니다. 가축에 스트레스를 주지 않는 목초에 의한 사육은, 곡물에 의한 사육보다, 자연에 가깝다고 여겨지고 있는 것 같습니다. 염소 우유는 영양가가 높은 데다, 배에 상냥하고, 인체에의 흡수도 좋은 것을 알고 있습니다. 이 기업은 우유뿐만 아니라 염소 우유를 사용한 치즈 케이크와 쿠키, 푸딩 등의 판매도 실시하고 있습니다.
 세계의 낙농 조류는 이제 추적성과 친환경이 될 것 같습니다. 트레이서빌리티는 이 음식은 어디에서 넣었는지, 그 정제 과정을 명시하게 됩니다. 소나 염소 등의 가축이 즐겁게 보냈는지 등도 평가의 대상이 되는 시대가 되고 있습니다. 친환경은 지구에 해로운 물질을 사용하지 않는 것입니다. 인간에게는 동물성 단백질이 필요합니다. 인간이 생존하는 한 동물의 생명을 빼앗는 행위는 계속됩니다. 그렇지만, 생명을 직접적으로 우롱하는 것과, 생명을 무겁게 하지 않는다고 하는 것은 결코 같지 않습니다. 닭이나 소 등의 가축을, 릴렉스시켜 키워 주었으면 하는 사람이 늘고 있습니다. 소비자는 추적성과 친환경의 두 가지 관점에서 엄격히 추구하는 시대가되었습니다.