![](https://blogimg.goo.ne.jp/user_image/4f/20/ca1f3ca1e87f9679d1ca4a3faf3b6e2b.jpg)
先月お隣の元農家から見事な聖護院大根を
いただきました。(出来すぎると捨てちゃうのだ
そうです。もったいない)
一部はがんもどきなどと 煮合わせて食べますが
我が家ではほとんどは粕味噌漬けにして
いただきます。
今回もとてもおいしく出来ました。
ご飯にもお酒にもぴったりです。
Last month, I got these wonderful Daikon from
a neighboring farmer, who said
" You can take them as many as you want.
I leave the rest of them as they are in this field,
as we have too many" What a waste!
We cooked part of them with Ganmodoki(*)etc.,
but we pickled most of them in salt and
after then pickled in mixed Miso and Sake-lees.
It's good for both rice and sake.
(*) fried Tofu mixed with pieces of vegetables
and seaweed.
![](https://blogimg.goo.ne.jp/user_image/4b/ae/00ab530742f45a736eef95ba262b92b8.jpg)
つまみ食いした後で写真を撮るのを思い出し
粕味噌漬けが減ってしまった状態です。
上は鮪カマ塩焼き。 お酒がはかどります。
After sneaking pickles, I remembered to take the photos.
So they look less.
The other dish is grilled tuna.
We are running out of sake........
<今日の一句>
変化技 楽が間抜けて 花も冷え
'07 春場所千秋楽に
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