版画草子 All That Print Work

自作版画作品と日常の写真を日記形式で紹介してゆきます。
(画像の無断使用は固くお断りします。)

ピーマン卵 Green bell peppers and Boiled eggs

2007-07-06 10:49:47 | 食品 Food

ピーマン卵 Green bell peppers and Boiled eggs

相方(版画家の方)が梅雨休み(?)を
とりましたので ピンチヒッターによる
食べ物草子でお許し下さい。
食事係が元来料理好きでないこともあり
普段はごくシンプルなものをつくります。
ご紹介するのは実家から伝わった我が家の
定番のおかずで、ピーマンの安いこの時期
よく食卓にのぼります。

*ピーマン1袋を適当に切って 炒めあがりに
 ”調味醤油”をじゃっとかけ ゆで卵をのっける
 だけです。
 ”調味醤油” 醤油半カップ おろしショウガ少々
       砂糖と水を感じない位ちょっぴり
 この醤油を卵につけながら食べます。
*残った醤油は好みの量の酢と油を入れ
 ピーマン風味のひと味違ったドレッシングとして
 再利用します。

My partner (Hanga artist) is now on the rainy season leave(!?)
Please allow me to substitute for him.
Now, all that food.
Being not much of a cook originally,
I usually make very simple dishes like this.
This time of the year, green peppers are in season
and cheap, so I often serve it,
which is one of the family's favorites.

Panfry lightly 5~6 of green bell peppers
cut in the way you like.
Add seasoned soy sauce*
Cut eggs lengthwise in fourth, and put them
on the green peppers.
That's all

*Recipe
mix a half-cup of soy sauce and
a pinch of grated ginger. Add only a small amount
of water and sugar so that its taste can barely
be recognized.

Add oil and vinegar to the leftover soy,
and it'll make a good dressing sauce.



ご近所の額あじさい

次回は札幌の花便りと共に
DENTIST NORIKO先生の素敵なお話を
お送りします。 お楽しみに


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