版画草子 All That Print Work

自作版画作品と日常の写真を日記形式で紹介してゆきます。
(画像の無断使用は固くお断りします。)

漬け物 Pickles

2007-01-28 14:04:10 | その他 Other


漬け物が大好きなのですが 市販のはあまり
おいしくないので とうとう自分で
作り始めました。沢庵漬けは今年で3回目
人工添加物はいっさい入れていません。
にしん漬け(北海道の人は良く知っていると
思いますが)も昨年まで作っていたのですが
今年は暖冬の予想であきらめました。
白菜漬けは相方の作品です。大根も白菜も近くの
農家からいただいたものです。
杯は家宝の「灰釉無文酒器」(伝来子作)
酒は新潟の「越の寒中梅」(息子の土産)
結構なお味です! 星3つです!

I like pickles, but I don't like ready-made ones.
And at last, I started to make them myself
three years ago.
As for Takuwan(Daikon.....long radish pickles),
I took the third try this winter without using
artificial addictives.
I also pickled herrings and vegetables together
until last year.
but I gave it up because the prediction was for
a warm winter this year.
Hakusai(Chinese cabbage)pickles were made by
my partner.
All vegetables are presents from neighboring
farmers.
The Sake Cup is a family treasure.
Sake is " Kanchubai " from Nigata Pref.
Great ! 3 stars' taste !.

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