版画草子 All That Print Work

自作版画作品と日常の写真を日記形式で紹介してゆきます。
(画像の無断使用は固くお断りします。)

白菜漬け鍋Pickled hakusai(Chinese Cabbage Nabe)

2008-02-19 12:00:48 | 食品 Food
毎年冬場の白菜漬けは相方が漬けるのですが
今年は気まぐれに私がやってみました。
市議さんからいただいた白菜を使って漬けたのですが.......
塩がきき過ぎてしょっぱいのなんの........
捨てる訳にもいかないので 思いついたのがこの鍋です。

My partner is in charge of pickling hakusai every winter.
I tried capriciously doing it this year.
I pickled hakusai from the neighboring councilman.

It’s too salty to eat….but we don’t want it to go to waste…
Then, this Nabe occurred to me.



キムチ鍋があるのだから白菜漬け鍋もいいだろうということで.....

昆布だしにしょっぱい白菜漬けを細か目に切って入れ
豆腐 トリ肉を煮込んで完成
これがさっぱりして結構いけるんです!

(でも お勧めはしません......
 大体しょっぱ過ぎる白菜漬けなんて そうないでしょうから......)

There being Kimchi Nabe, it won’t hurt to be Pickled hakusai Nabe.

Put roughly minced pickles, chicken and tofu into the Kombu kelp stock and heat.
It tastes simple and good ! But I won’t recommend it especially,
Perhaps you don’t have too much salty pickled hakusai anyway.




ゆきあかり祭り   Photo by NORIKO
札幌の人は素敵に雪と遊んでますね。
羨ましいです。



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