版画草子 All That Print Work

自作版画作品と日常の写真を日記形式で紹介してゆきます。
(画像の無断使用は固くお断りします。)

ベトナム フォウ Vietnamese Pho(rice noodles)

2007-02-28 13:13:36 | 食品 Food


ちょっと一休み

上野アメ横はアジアンな熱気と雰囲気が
感じられて私の好きな場所です。
中でもアメ横センタービルの地下1階は
とても日本とは思えません。
中国系 韓国系の食材店が中心なので
何に使うのか どのように調理するのか
解らないような食材が沢山並んでいて
見るだけでも楽しい所です。
珍しいところでは 皮むきたてカエル
冷凍うさぎ ありとあらゆるの豚の内蔵
名前も解らない魚等........
そこで手に入れたベトナムのフォウが
今日のお昼です。
台湾のビーフンとまた違った食感の麺で
ビーフンと共にたまに無性に食べたくなる麺です。

基本スープレシピ
コンソメ+かつお・こんぶのだし汁+オレガノ+
バジル+タバスコ(これが重要)

Ame-Yoko area in Ueno is full of Asian excitement
and atmosphere.
So, I love visiting there.
Above all, the basement floor beneath Ame-Yoko
Center Building doesn't look like Japan at all.
Asian ingredients are well stocked there,
especially, Chinese and Korean one.
About some of them, I have no idea what to use for
or how to cook them.
....... just skinned bullfrogs, frozen hares,
all kinds of guts of pigs, fish I don't know
the name of .........
I enjoy enough just looking around.
Today's lunch is Vietnamese noodles I got there.
Pho has texture somewhat different from Taiwanese one.
Sometimes I am dying to eat them.

Our recipe of basic soup is as follows,
a couple of cubes of consomme, 3 cups of stock
from dried bonito and seaweed(Kombu)
seasoning(Oregano, Basil, Pepper, you name it)
and Tabasco(This is a must ! )

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