版画草子 All That Print Work

自作版画作品と日常の写真を日記形式で紹介してゆきます。
(画像の無断使用は固くお断りします。)

『緑茶ラーメン』!Green tea Ramen!

2007-06-18 12:29:09 | 食品 Food


スープを「緑茶」で作ったラーメンです。
(多分今までどこにも無かった味です)
抹茶ではありません。抹茶ですと抹茶粉で
麺が汚くなって見た目もよくありませんし
苦みが出てさほど美味しくなりません。
また ペットボトル入りも香りが良く出ません。
あくまで急須で入れたかなり濃いめの緑茶(1人前2カップ)と
少なめの水でとった煮干し(2~3本)の出し汁を合わせ
ぶたバラ肉(適当量)をいためたものを混ぜ
塩(好みの量)で整えて完成! これだけです!
胡椒・にんにくなどの香辛料はいっさい使いません。
緑茶の香りがして信じられないほど
お・い・し・い
調理時間20分(今回すべて私が作りました)
こつは スープを煮立たせない事 麺はカン水を
使っていないものの2点
どなたでもすぐ出来ます。お試しあれ!
緑茶の味と香りだけで 不思議なおいしさになります。



上の写真ではスープの色が良く出ていませんが
この様な感じです。

商品化をお考えの方ご連絡下さい(笑)

次回は「緑茶つけ麺」です。
今回とはまた少し違います。

The soup of this Ramen is made of green tea.
I don't use powdered green tea, which makes
the noodles look dirty and makes the soup bitter.
If possible, you should brew it using a tea pot,
plastic-bottled tea is less fragrant.
This is recipe for one portion,
ingredients
1. two cups of green tea.
2. a half cup of Niboshi stock
(the basic stock made of dried small fish)
3. sliced pork belly ----quantity is to taste.
4. salt -----to taste as well
mix 1with 2 and heat, pour this hot soup onto fried pork(3)
then add salt to adjust the taste. That's all.
Seasonings like pepper or garlic are not needed.
It takes 20minutes to finish
With fragrance of green tea,
it's incredibly delicious
Just two tips for good Green tea Ramen,
1. as for soup, don't reach a rolling boil.
2. as for noodles, the thinner the better.

If you aim to commercialize it, please let me know(laughter)
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