フィンランド人は、広島ふるさと村運営推進会主催の「春(旬)を食べよう」に参加させ
て頂きました。
講師の卯山義章先生のご指導で、野草の採取をした後、天ぷらにして頂くという、コー
スにフィンランド人は大喜びしていました。
天ぷらの作り方も教えてくださいました。
中国新聞社やテレビ局にも取材されました。
初めて食べる椿の花の天ぷらの美味しいのには、ビックリしましたね。
美味しい!
特に"よもぎ"にはフィンランド人も興味深々でした。
広島原爆が落とされた後、放射能汚染で7年間は野草は生えないと言われていました
が、なんと1年後にははじめに"よもぎ"が芽を出し、野草が生え出したそうです。
Finn's" interchange lasting", one day.
Hiroshima home village operation promotion meeting sponsorship "will eat
spring (season)" for a Finn, I participated.
After Mr. Uyama Gishou, the lecturer was guiding and picked wild grass, it's
in the course where you'll take tempura.
A Finn was delighted.
You also told me how to make tempura.
It was also collected data on by Chugoku Shinbun company and a television
station.
You were surprised that the flower tempura of camellia eaten for the first
time is good, right?
A Finn was interest shin in particular in" mugwort", too.
After Hiroshima atom bomb had been dropped, it was said that the wild grass
didn't grow for 7 years by radioactivity pollution.
Surprisingly, first" mugwort" will come into leaf 1 year later, and it's said that
wild grass has begun to grow.