A Torontonian Life

大学院留学、個人移民、カナダ企業でフルタイム正社員勤務。自然妊娠で双子妊娠・出産。現在、双子ワーキングママ。

お家でBBQスモークリブ

2017-08-29 | お家ごはん

旦那が以前からBBQグリルでスモーク(燻製?)したいと言ってて、やっとRibをスモークしました。

 

使ったのはApplewood。

もくもく煙が出ています。近所中、スモークの匂いがしたでしょう・・・。

出来上がり! メープルシロップとHorseradishの味付けが美味しかったです!Rib FestivalのRibよりこっちの味付けのほうが好き♪

 

Spice Rubbed Smoked Ribs with Maple-Horseradish Baste

INGREDIENTS

Maple-Horseradish Glaze

2 cups pure maple syrup

½ cup prepared horseradish, drained

2 heaping Tbsp Dijon mustard

1 Tbsp ancho chili powder

Salt and freshly ground pepper

Ribs

⅓ cup Spanish paprika

3 Tbsp ancho chili powder

3 Tbsp New Mexican chili powder

2 Tbsp ground coriander

1 Tbsp ground cumin

2 Tbsp kosher salt

2 tsp ground black pepper

3 cups wood chips (hickory, mesquite, or applewood)

4 racks pork ribs (3 lbs each)

DIRECTIONS

Maple-Horseradish Glaze

1. Whisk all ingredients together in a medium bowl. Season with salt and pepper, to taste.

Ribs

1. Stir spices together in a medium bowl.

2. About 1/2 hour before cooking time, soak hickory chips in enough water to cover. Drain chips. In a covered grill, place slow burning charcoal in both sides of a drip pan. Sprinkle coals with wood chips.

3. Rub top side of each rack of ribs with about 3 tablespoons of the rub. Place ribs, bone side down, on grill. Close cover or place cover on the smoker. Grill about 1 1/2 hours, adding chips every 20 minutes. During the last 10 minutes of grilling, brush liberally with the Maple-Horseradish Glaze.

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