○ Les Français mangent des légumes par trois recettes."『フランス人は、3つの調理法で野菜を食べる。』

2016-11-28 23:18:08 | ♪PFK ASAP NEWS

Seibundo Shinkosha Publishing Co., Ltd. "Hula j NSU person eats vegetables by 3 recipes." Sale.

The goods and the service a lady appreciates The time of the female marketing
Corporation Seibundo Shinkosha Publishing Co., Ltd. "The French eat vegetables by 3 recipes." It was sold. It's strong French food of an image of meat, but many vegetables are being eaten so that I'm very astonished at French home cooking. Only a recipe appropriate for the French who say to being simplicity and an accurate recipe and being easy that it's cute and very good. I conclude by one dish together with the protein by which meat and fish are a little in enough vegetables! Because a trend of a recent French home.

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A book called☛ "The French had only 10 cloths." hit, this time "The French eat vegetables by 3 recipes." For, it looks like loach under Yanagi, doesn't it? Europe is experiencing the maturity age earlier than Japan, and I think there are a lot of points which can be learned from their life-style and lifestyle.

Basic salad: Salad Parisienne

The author who also has a study experience at a French restaurant by this note and has often gone to France introduces 82 learned vegetable dishes best to madam who is a local good cook.

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[The trick of the cooking I'd like to know is of primary concern, only 3]

When knowing the trick which is a little, a vegetable dish completes well so that I'm surprised. Ms. Junko Ueda of an author is introducing 3 recipes from which I receive salad well by this note.

A recipe, its 1 "Dressing of salad "isn't broken off", and it "is mixed"."
U
When dressing is tied tightly in vegetables, salad becomes very good!

The white salad made with Chinese cabbage and the red salad made with a beets. It's the trick to tie dressing.



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A recipe, its 2 "You" aren't boiling", and it's made "smothering"."

For a little water, smothering-ECHUBE, so, the taste of the material is condensed firm!

TORORI is fluffy for eggplant!: Southern French sultriness of rice eggplant and tomato



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A recipe, its 3 "by a little water and oil, in oven baking"

Water of vegetables is transferred by wrapping it in soft heat, it's good, it'll be thick and brown, or, it can be made wetly.

The sweetness of the moist onion stands out: Baking in a casserole of onion and bacon



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The gusto which is to the extent I'm surprised that everything is really easy. Though combination of the ingredients and the appearance are cute, so when entertaining a person as well as a usual meal, it's recommended.

The definitive edition of the vegetable dish I don't have so far which explained a reason of "gusto" as well as beautiful visual and technique



2016-10-06


誠文堂新光社は、『フラyンス人は、3つの調理法で野菜を食べる。』を発売。

女性が喜ぶ商品やサービス 女性マーケティングの時代
株式会社誠文堂新光社は、『フランス人は、3つの調理法で野菜を食べる。』を発売した。肉のイメージの強いフランス料理だが、フランスの家庭料理では、じつに驚くほど野菜をたくさん食べている。シンプルかつ的確な調理法で、簡単なのに気が利いていてとてもおいしい、というフランス人らしいレシピばかり。また、たっぷりの野菜に、肉や魚などのちょっとのたんぱく質を合わせた一皿で完結! というのも、最近のフランス家庭のトレンドだ。

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☛「フランス人は10着しか持たない」という本がヒットしましたが、今回の『フランス人は、3つの調理法で野菜を食べる。』は柳の下のドジョウっぽいですね。ただ、ヨーロッパは日本より早く成熟時代を経験しており、彼らの生き方やライフスタイルから学べる点は多いと思います。

定番サラダ:サラダ・パリジェンヌ

本書では、フランスのレストランでの修業経験もあり、度々渡仏してきた著者が、現地の料理上手のマダムに教わってきた、極上の野菜料理82品を紹介。

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【知っておきたい調理のコツは、おもに3つだけ】

野菜料理は、ちょっとのコツを知っていれば、驚くほどおいしく仕上がる。著者の上田淳子さんは、サラダをおいしく頂く3つの調理法を、本書で紹介している。

調理法その1 「サラダのドレッシングは“かける”でなく“あえる”」

野菜にドレッシングをしっかりからめると、サラダがすこぶるおいしくなる!

白菜で作る白いサラダとビーツで作る赤いサラダ。ドレッシングをからめるのがコツ



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調理法その2 「”ゆでる”でなく“蒸し煮”にする」

少ない水で蒸し煮―エチュベするので、素材の味がギュッと凝縮される!

なすはとろーり、ふっくら!:米なすとトマトの南仏蒸し 



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調理法その3 「少量の水とオイルでオーブン焼きに」

やわらかい熱で包むことで、野菜の水分を飛ばしうまみが濃くなり、こんがりorしっとりと作ることができる

しっとりとした玉ねぎの甘さが際立つ:玉ねぎとベーコンの蒸し焼き



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どれも本当に簡単なのにびっくりするほどのおいしさ。それなのに、食材の組み合わせも見た目も気が利いているので、普段の食事だけでなく、人をもてなすときにもおすすめ。

美しいビジュアルに加え、「おいしさ」の理由やテクニックをしっかり解説した、これまでにない野菜料理の決定版。

【目次抜粋】

Chapitre1 Salade サラダ“「ドレスをまとう」からドレッシング。フランスにドレッシングをかけるサラダはありません”(ニソワーズ、カリフラワーとオレンジ、生ハムのサラダ、きのこと豆のマリネ……など)

Chapitre2 etuvee 蒸し煮“フランス人の野菜の基本の調理法は「蒸し煮」。日本人のように色と歯ごたえにこだわらず、あくまでおいしさを重視します”(じゃがいもとたらのオイル蒸し煮、いんげんと塩豚の蒸し煮、グリーンビーンズスープ……など)

Chapitre3 au four オーブン焼き“オーブンは肉やケーキを焼くためだけのものではありません。野菜をおいしくする調理道具の1つです”(ズッキーニのチーズ焼き、かぶとぶりのスパイス焼き、トマトのファルシ、玉ねぎとベーコンの蒸し焼き……など)

【著者プロフィール】

上田淳子(うえだじゅんこ):辻学園調理技術専門学校の西洋料理研究職員を経て渡欧。スイスのホテルやレストラン、ベッカライ、フランスのレストラン、シャルキュトリーなどで料理修業を積む。帰国後、シェフパティシエを経て料理研究家として独立。自宅で料理、お菓子、ワイン教室を主宰し、雑誌やテレビ、フランスのワイン産地ロワール地方での日本の食文化の紹介、子どもの食育についての活動なども行う。著書に『3歳からのおべんとう』(文化出版局)、『毎日おいしいマリネとフランス仕込みのおそうざい』(日本文芸社)、『はじめてのシャルキュトリー』(河出書房新社)など多数。

【書籍概要】

書 名:『フランス人は、3つの調理法で野菜を食べる。』

著 者:上田淳子

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