A Torontonian Life

大学院留学、個人移民、カナダ企業でフルタイム正社員勤務。自然妊娠で双子妊娠・出産。現在、双子ワーキングママ。

Christmas Dinner

2015-12-30 | お家ごはん

ダーリンが5日間のクリスマス休暇でした。

 

ダーリンが双子を見てるあいだに、産前振りに私はヘアカットへ。髪の毛、25cmくらいばっさり切りました! 聞いてはいたけど、産後に髪の毛が抜ける。。。最初の3ヶ月くらいは抜けなかったけど、ここ最近になってシャワーのときや乾かしてるときに、大量の抜け毛が始まりました。というわけで、ロングからセミロング。大学入学頃以来振りのセミロングかも。

 

別の日に、ダーリンは一人でStar Warsを見にシアターへ。いつもなら二人で見に行くんだけど、なかなか双子は預けにくい。

 

そして、双子も連れてグロサリーショッピングへ行き、クリスマスディナーはダーリンがフレンチオニオンスープとRack of Lambを作ってくれました。夕方の授乳もあるし、双子は8時には寝るし、忙しかったけど、Lambおいしかったです♪ デザートまでは時間がなかったので、お店で買ったPecan pieを双子が寝たあとに食べました。

 

クラストとLambがいい具合にマッチしてました。

 

 レシピ:

Gordon Ramsay’s Herb Crusted Rack of Lamb from The F Word – Series 1

Gordon Ramsay made this tasty looking rack of lamb on the first episode of the first season of The F Word. Like many of Gordon’s recipes, the primary herb ingredients are rosemary, thyme and garlic. This is sure to be a scrumptious meal for fans of Chef Ramsay’s cooking.

Ingredients for the Lamb:

  • 2 large racks of Lamb cut in half with 3 bones per serving
  • Salt
  • Pepper
  • Olive Oil

Ingredients for the Crust:

  • 4 slices of stale bread made into crumbs.
  • 7 Tbs. grated parmesan (roughly 1/2 a cup)
  • Sprig parsley
  • Sprig thyme
  • Sprig coriander
  • Sprig rosemary
  • 2 tablespoons English mustard (or sub with dijon)
  • splash of olive oil

Preparing the Lamb:

Pre-heat the oven to 400 degrees Fahrenheit. It should actually be 392 degrees, but don’t worry about getting that technical unless you have a digital oven.

Place lamb on cutting board fat side up. Lightly score the fat layer with a sharp knife. Next, generously sprinkle the lamb with salt and pepper. Mop up the excess seasoning with the rack of lamb, ensuring it’s thoroughly coated.

Heat some olive oil in an oven safe pan. Seal the lamb by holding each side in the oil long enough to develop color (careful not to burn your hands). Gordon Ramsay says, “it’s simple mathematics, no color, equals no taste”. Quite simple indeed! Make sure you brown that lamb.

Transfer the pan with the lamb into the oven and bake for 7-8 minutes. Prepare the crust while the lamb is cooking.

Preparing the Crust:

Place  all of the ingredients for the crust except the mustard into a blender and pulse several times until it looks nice and green. Make sure you don’t over do it with the olive oil, just a splash.

Pour the mixture into a deep dish (bowl or plate) and set aside.

gordon ramsays herb crusted rack of lamb prepPutting it All Together:

Remove the lamb from the oven and brush generously with mustard. Dip the lamb into the crust mixture coating it completely. Dip several times to ensure an even coating. Allow meat to rest for a bit.

Place it back into the oven for 3-4 minutes when you’re ready to serve.

Gordon serves the lamb with potatoes boulangère and courgettes provençal, but you can serve with anything you find fitting. I’ll gladly post the recipe for the side dishes if someone wants it. Just ask for it in a comment.

 

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