Kichik pilte qilghanda, chong yangaqtek xémir üzüp, ikki qol aliqinida dügilitip, piltini yigirme – yigirme besh santimétir uzartip, yaghlan'ghan légen yaki peshxun'gha qat – qat qilip tizip, herbir qétigha may süridu, sozush waqtida, piltining ikki uchini ikki qolda tutup, dadil ghulach kérip sozidu. Andin, ikki bashni sol qoligha élip, otturini ong qol bilekke ötküzüp yene sozidu, tekrar sozup inchikiligende, sol qolidiki pomlashqan xémirni késip éliwétip, qazan'gha salidu, pishurup élip, soghuq suda chayqap qachigha alidu.
小さなピルテを作るときには、大きなクルミぐらいの生地をちぎって、両手の手のひらで転がして、ピルテを20-25センチメートルに伸ばして、油を塗られた大皿もしくはこね板に層状にして並べて、各層に油を塗る。伸ばすときに、ピルテの両端を両手で持って、大胆に腕を広げて伸ばす。それから、両端を左手で持って、真ん中を右手首に渡してさらにに右手首を入れて何度も繰り返し〔コメント感謝〕伸ばす。再び伸ばして細くしたところで、左手にある丸まった生地を切って取り除いて、丸底鍋に入れる。火が通ったら取り出して、冷たい水で洗って器に取る。
Lengmenning sey xuruchi asasliqi, gösh, yagh, samsaq, piyaz, sungpiyaz, laza, shoxla, jangdu, yésiwilek, yangyu, kawawichin, qarimuch, tuz, soqqan laza, achchiqsudin ibaret. Emma, qaysi xuruch bilen sey qorush ustamning shert – shara'iti we ixtiyariyda bolidu.
ラグマンの具材は主に、肉、油、ニンニク、タマネギ、長ネギ、トウガラシ、トマト、ササゲ、ハクサイ、ジャガイモ、サンショウ、コショウ、塩、砕いたトウガラシ、酢から成る。しかし、どの材料によって具をつくるかは親方〔=調理人〕の事情と意思で決まる。
『ウイグルの風俗習慣』(uyghur orp-adetliri, 1996, ürümchi)より
小さなピルテを作るときには、大きなクルミぐらいの生地をちぎって、両手の手のひらで転がして、ピルテを20-25センチメートルに伸ばして、油を塗られた大皿もしくはこね板に層状にして並べて、各層に油を塗る。伸ばすときに、ピルテの両端を両手で持って、大胆に腕を広げて伸ばす。それから、両端を左手で持って、真ん中
Lengmenning sey xuruchi asasliqi, gösh, yagh, samsaq, piyaz, sungpiyaz, laza, shoxla, jangdu, yésiwilek, yangyu, kawawichin, qarimuch, tuz, soqqan laza, achchiqsudin ibaret. Emma, qaysi xuruch bilen sey qorush ustamning shert – shara'iti we ixtiyariyda bolidu.
ラグマンの具材は主に、肉、油、ニンニク、タマネギ、長ネギ、トウガラシ、トマト、ササゲ、ハクサイ、ジャガイモ、サンショウ、コショウ、塩、砕いたトウガラシ、酢から成る。しかし、どの材料によって具をつくるかは親方〔=調理人〕の事情と意思で決まる。
『ウイグルの風俗習慣』(uyghur orp-adetliri, 1996, ürümchi)より