齋藤大悟 : Daigo Saito

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感謝の気持ち Feelings of Gratitude

2021年12月30日 | 道 具

 

今年もたくさんの出来事がありました。多くの方々や身近な自然に支えられて日々を過ごすことが出来ました。振り返ってみると改めてそのことに気付かされます。ここに感謝の気持ちを記して一年の締めくくりといたします。どうぞ良いお年をお迎え下さい。

This year had many different things, too. I could spend day by day with the support of people or nature. The diary can help me realize again about that. And I would like to close this year's the last blog with writing feelings of gretitude. I look forward to seeing you again next year. Thank you.

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県魚 ハタハタ Japanese sandfish

2021年12月12日 | 日本海

 

「ハタハタ」は秋田の県魚。我が家はいつも味噌田楽にしていただきます。当初、記録的不漁ということで心配していましたが、地元でもやっと大量に水揚げされたようです。別名「カミナリウオ」とは、なんとロマンを抱かせる名前でしょうか。

Japanese sandfish is called "hatahata", and Akita prefecture specialty fish. My family usually grills them in miso and eat. In the beginning, we worried when we heard that the news report says we have a record a poor catch of them in this season, but they finally began to be caught a lot by my hometown's fisher. By the way, another name of hatahata is "kaminariuo" that means "the thunder fish", because they come to the coast in season of thunder in early winter. This name makes you feel romance, right?

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