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うなぎ Unagi

浦和のうなぎの銘店 満寿屋。

A couple days ago we stopped by a famous Unagi restaurant suburb Tokyo.

「板東太郎」頂きました!

Unagi is Japanse freshwater eel. We mostly have charcoal grilled sliced ones served on a bed of rice in the bento style box. This one is called "Bando Taro"- a branded Unagi,  Just a kind like " Kobe beef". It's a bit fatty and soft. Taste great ! 

板東太郎ってのは実は利根川のことでして、このうなぎの板東太郎は、いわばブランド牛ならぬブランド・ウナギであります。

板東太郎といえば、今もあるか知らないけれど、昔、オリジナルのM大節を変更して作ったR大節ってのがありましてね、その導入部に、学生注目!ってのがあって・・・

東の方、耳を傾ければ、板東太郎、大利根のせせらぎを聞く・・また西の方、眼を転じれば白雪を抱く富士の霊峰を仰ぐ・・・ここ武蔵野の地に燦然とそびえ立つが我らが母校、Rなり~!  ・・・・なんての思い出しました。

まあ、そんなことは一瞬のうちに忘れて、ウナギの柔らかいうま味に堪能。脂に乗ってフワッと柔らかいのが板東太郎さんの特徴。しっかりしたのをお望みの方は普通のウナギのほうがよろしいかも。しっかり硬くてウナギ臭いのをご所望の方は小島屋のほうがよろしいかも・・・

せっかくですから鯉こくと鯉のあらいも頂きました。

鯉こく 

Miso soup with Koi, richly flavored and tastes better cooked with the head of Koi (carp)

鯉のあらい

Here's Sashimi of Koi carp, served with vinegared miso.

Though I know most of friends in US would say "gee,having eel weirds me out..." give it a try for an experience that will make your list of memorable dining experiences, I garantee ! 

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