Poshkal
ポシカル
Poshkal köpinche «erwah»larni yoqlash üchün yagh puratqanda hemde chongi〔原文chong〕 nezir – chiraghlarda qilinidu.
Poshkal mundaq qilinidu: un'gha xémir turuch sélip, yumshaq xémir yughurulup, issiq yerge qoyup boldurulidu. Xémir bolghandin kéyin, ushshaq – ushshaq zuwula üzüp puza bilen népiz échip otturigha ikki yerge pichaq urulidu. Qazan'gha yagh quyup obdan qizitqandin kéyin, poshkalni sélip, sarghaytip pishurulidu. Poshkal nahayiti yumshaq bolup yéyishlik bolidu. Poshkalning chong – kichikliki oxshashmaydu. Nezir – chiraghlar üchün teyyarlinidighan poshkal yalpaqraq hem chongraq bolidu. Adette öyde yéyish üchün sélin'ghan poshkal qélinraq hem kichikrek bolup, yüz gram unda üch – töt poshkal teyyarlinidu.
Uyghurlarning en'eniwi aditide nezir – chiragh ötküzüshke toghra kelgende choqum poshkal sélish shert.
ポシカルは主として「霊魂」達を見舞うために供養をするときに、そして大きいものが法事のときに作られる。〔コメント感謝、原文通りchongだと「大きな法事」となるが、そうすると末尾の一文と矛盾する。この本では伝統的な風俗習慣について書かれているが、原文通りだとすると、だいぶ早くに法事で常にポシュカルを作るという習慣が失われたとも考えられる〕
ポシカルは次のように作られる。小麦粉に酵母を入れて、柔らかい生地がこねられて、温かい所に置いて発酵させられる。生地が膨らんだら、小さく小さく生地の玉をちぎって小さな麺棒で薄く広げて中央の二か所にナイフが押し当てられる。丸底鍋に油を注いでよく熱してからポシカルを入れて、きつね色に揚げられる。ポシカルは非常に柔らかくておいしい。ポシカルの大小は同じではない。法事のために用意されるポシカルは薄くて大きい。普段家で食べるために作られるポシカルは厚くて小さく、百グラムの小麦粉で3~4個のポシカルが作られる。
ウイグル人の伝統的習慣では法事をする時には必ずポシカルを作らなければならない。
『ウイグルの風俗習慣』(uyghur orp-adetliri, 1996, ürümchi)より
参考:ポシカルの写真
ポシカル
Poshkal köpinche «erwah»larni yoqlash üchün yagh puratqanda hemde chongi〔原文chong〕 nezir – chiraghlarda qilinidu.
Poshkal mundaq qilinidu: un'gha xémir turuch sélip, yumshaq xémir yughurulup, issiq yerge qoyup boldurulidu. Xémir bolghandin kéyin, ushshaq – ushshaq zuwula üzüp puza bilen népiz échip otturigha ikki yerge pichaq urulidu. Qazan'gha yagh quyup obdan qizitqandin kéyin, poshkalni sélip, sarghaytip pishurulidu. Poshkal nahayiti yumshaq bolup yéyishlik bolidu. Poshkalning chong – kichikliki oxshashmaydu. Nezir – chiraghlar üchün teyyarlinidighan poshkal yalpaqraq hem chongraq bolidu. Adette öyde yéyish üchün sélin'ghan poshkal qélinraq hem kichikrek bolup, yüz gram unda üch – töt poshkal teyyarlinidu.
Uyghurlarning en'eniwi aditide nezir – chiragh ötküzüshke toghra kelgende choqum poshkal sélish shert.
ポシカルは主として「霊魂」達を見舞うために供養をするときに、そして大きいものが法事のときに作られる。〔コメント感謝、原文通りchongだと「大きな法事」となるが、そうすると末尾の一文と矛盾する。この本では伝統的な風俗習慣について書かれているが、原文通りだとすると、だいぶ早くに法事で常にポシュカルを作るという習慣が失われたとも考えられる〕
ポシカルは次のように作られる。小麦粉に酵母を入れて、柔らかい生地がこねられて、温かい所に置いて発酵させられる。生地が膨らんだら、小さく小さく生地の玉をちぎって小さな麺棒で薄く広げて中央の二か所にナイフが押し当てられる。丸底鍋に油を注いでよく熱してからポシカルを入れて、きつね色に揚げられる。ポシカルは非常に柔らかくておいしい。ポシカルの大小は同じではない。法事のために用意されるポシカルは薄くて大きい。普段家で食べるために作られるポシカルは厚くて小さく、百グラムの小麦粉で3~4個のポシカルが作られる。
ウイグル人の伝統的習慣では法事をする時には必ずポシカルを作らなければならない。
『ウイグルの風俗習慣』(uyghur orp-adetliri, 1996, ürümchi)より
参考:ポシカルの写真