Sambusa
サンブサ
Ilman suda pétir xémir yughurup yaxshi ishlep tindurghandin kéyin, zuwula üzüp, puza bilen jilit échilidu. Gösh we piyazni ushshaq toghrap, uninggha qarimuch, tuz arilashturup yaghda qorulidu. Uninggha suda yaki horda pishurulghan gürüch qoshup qiyma teyyarlinidu (gürüch qoshmisimu bolidu). Échilghan jilitqa pishshiq qiyma sélip jilitni püklep yérim ay sheklide tügüp, qiyiqche késidighan eswab bilen xémirning chörisi késip tashlinidu. Andin qazan'gha yagh quyup qizitip, sambusini sélip tekshi pishurulidu. Bu xil sambusa nahayiti yéyishlik bolidu. Sambusini köpinche birer yerge tawaq qilghanda yaki méhman chaqirghanda dastixan'gha gézek〔原文gézen〕süpitide tizidu.
ぬるま湯でペテル生地をしっかりこねて休ませた後、生地の玉をちぎって、小さなめん棒で皮が広げられる。肉とタマネギを細かく刻んで、それにコショウ、塩を混ぜて油で炒められる。それに茹でるか煮るか炊くか蒸すか〔コメント感謝〕した米を加えてキーマが用意される(米を加えなくてもよい)。広げられた皮に調理したキーマを入れて皮を畳んで半月形に包んで、キイクチェを切る道具で生地の縁が切って取り除かれる。それから丸底鍋に油を注いで熱して、サンブサを入れて平均に揚げられる。この種のサンブサは非常においしい。サンブサは主としてどこかに料理を持って行く時や、客を呼んだときにテーブルクロスに甘味としてならべる。
『ウイグルの風俗習慣』(uyghur orp-adetliri, 1996, ürümchi)より
参考:サンブサの写真
サンブサ
Ilman suda pétir xémir yughurup yaxshi ishlep tindurghandin kéyin, zuwula üzüp, puza bilen jilit échilidu. Gösh we piyazni ushshaq toghrap, uninggha qarimuch, tuz arilashturup yaghda qorulidu. Uninggha suda yaki horda pishurulghan gürüch qoshup qiyma teyyarlinidu (gürüch qoshmisimu bolidu). Échilghan jilitqa pishshiq qiyma sélip jilitni püklep yérim ay sheklide tügüp, qiyiqche késidighan eswab bilen xémirning chörisi késip tashlinidu. Andin qazan'gha yagh quyup qizitip, sambusini sélip tekshi pishurulidu. Bu xil sambusa nahayiti yéyishlik bolidu. Sambusini köpinche birer yerge tawaq qilghanda yaki méhman chaqirghanda dastixan'gha gézek〔原文gézen〕süpitide tizidu.
ぬるま湯でペテル生地をしっかりこねて休ませた後、生地の玉をちぎって、小さなめん棒で皮が広げられる。肉とタマネギを細かく刻んで、それにコショウ、塩を混ぜて油で炒められる。それに
『ウイグルの風俗習慣』(uyghur orp-adetliri, 1996, ürümchi)より
参考:サンブサの写真