1) Zix kawap – bu kawapning eng baldurqi türi. Buninggha yéngi gösh ishlitilidu. Gösh hem quyruq yagh bash barmaq chongluqida yapilaq toghrilidu. Uninggha tuxum, yumshaq chanalghan piyaz, bir az un arilashturup birer sa'etche dümlep qoyulidu. Andin gösh hem yagh zixqa ötküzülidu.
Kawapdan'gha issiz kömür yaki otun kömüri qalap, chogh bolghanda zixni kawapdan'gha tizip uwaq laza, zire, tuz sépip pishurulidu. Bu xil kawap yumshaq bolidu hem «quwwet dorisi» süpitide rol oynaydu.
1)ズィフ・カワプ――このカワプは最初期の種類である。これには新しい肉が使われる。肉と尾脂が親指の大きさに刻まれる。それにタマゴ、柔らかく刻まれたタマネギ、少々の小麦粉を混ぜて一、二時間ほど漬けて置かれる。それから肉と脂が串に通される。
焼き台に無煙炭もしくは木炭を燃やして、熾火(おきび)になったところで串を焼き台に並べて粉トウガラシ、クミン、塩を振りかけて加熱される。この種のカワプは柔らかくてしかも「強壮剤」としての役割も発揮する。
Kawapdan'gha issiz kömür yaki otun kömüri qalap, chogh bolghanda zixni kawapdan'gha tizip uwaq laza, zire, tuz sépip pishurulidu. Bu xil kawap yumshaq bolidu hem «quwwet dorisi» süpitide rol oynaydu.
1)ズィフ・カワプ――このカワプは最初期の種類である。これには新しい肉が使われる。肉と尾脂が親指の大きさに刻まれる。それにタマゴ、柔らかく刻まれたタマネギ、少々の小麦粉を混ぜて一、二時間ほど漬けて置かれる。それから肉と脂が串に通される。
焼き台に無煙炭もしくは木炭を燃やして、熾火(おきび)になったところで串を焼き台に並べて粉トウガラシ、クミン、塩を振りかけて加熱される。この種のカワプは柔らかくてしかも「強壮剤」としての役割も発揮する。