おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 わかめ素麺

2022年11月15日 | 日記

わかめ素麺

              

クラ3本ワカメ(乾燥)適量・そうめん50g・出汁適量・醤油適量

①オクラは下処理(うぶ毛取り)をして小口切りに。

②鍋に出汁を入れ、沸騰した鍋にオクラとワカメを入れる。

③火が通ったらそうめんを半分にしながら入れる。

④そうめんが食べ頃になったら醤油で味をみて出来上がり。

Wakame somen noodles

                  

Okra 3 wakame seaweed (dry) appropriate amount somen noodles 50g soup stock appropriate amount soy sauce

①Okra is pre-treated (hair-removed) and cut into small pieces.

②Put the broth in a saucepan and put okra and wakame seaweed in a boiling pot.

③When cooked, add the somen noodles in half.

④When the somen noodles are ready to eat, taste them with soy sauce and they're done.

コメント
  • Twitterでシェアする
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする