理系のじじいリケジイのブログ

リケジイがアッチコッチ行ったことや蝶や料理の話です。

大根収穫体験

2021-05-02 19:28:13 | 日記





大根の収穫体験をしてきました。参加費は100円です。一番大きい大根を選んでヨイショ!!
抜けた。
家へ持ち帰って計ったらなんと5,200gでした。今夜から毎食大根料理です。


我體驗了蘿蔔的收穫。參加費是100日元。我選擇了最大的蘿蔔。

帶回家量測了一下,原來是5.2kg。從今晚開始每餐都是蘿蔔料理。

A profit experience of Japanese radish was being done. An entrance fee is 100 yen. The biggest Japanese radish was chosen and removed. If I brought it home and measured, it was 5.2kg. It'll be an each meal Japanese radish dish from tonight.




今日の朝ごはん

2021-05-02 08:40:27 | 日記

今日の朝ごはんは焼きたてパンです。フランスパン専用小麦粉リスドオルが使われています。サツマイモパン、あんパン、サンドイッチ用バンズです。バン生地は一度にたくさん捏ねておいて冷蔵庫で長時間発酵させます。これを食べる量だけ焼くから昨日に続き今日も焼きたてパンです。

今天的早飯是剛烤好的麵包。使用了法國麵包專用的小麥粉松鼠。紅薯麵包、豆沙麵包和三明治用的麵包。麵團一次捏很多,然後在冰柜裏長時間發酵。因為只烤這個吃的量,所以和昨天一樣今天也是剛烤好的麵包。

Today's breakfast is freshly baked bread. Baguette exclusive flour RISUDOORU is used. A buns for sweet potato bread, bean-jam bun and sandwich. Van fabric kneads much and makes them make be fermented long at a refrigerator together. Because only the amount which eats this is baked, today is also freshly baked bread following yesterday.