![](https://blogimg.goo.ne.jp/user_image/2b/db/a6352e086118e32ffe57c83f09c4664e.jpg?1688041321)
![](https://blogimg.goo.ne.jp/user_image/72/4e/151908b620b219c5fb7235c7cce89a26.jpg?1688041321)
![](https://blogimg.goo.ne.jp/user_image/2e/c8/f90d615743c26e50e13edadb6324a8e2.jpg?1688041321)
![](https://blogimg.goo.ne.jp/user_image/3f/27/23567de2870e96ae94f1603e3f52e869.jpg?1688041321)
塩漬けワラビ
ワラビが採れる時期はとても短くてすぐに夏になってしまいます。たくさん採れた時はこれを塩漬けにして保存します。
塩抜きして灰汁だしをすれば美味しく食べられます。
1.塩漬けワラビ
2.重曹を振りかける。
3.熱湯を注ぎ1日放置
4.出来上がり
鹽醃蕨菜
采蕨菜的時間很短,馬上就到夏天了。 採摘很多的時候把這個醃制後保存。
這個去掉鹽,加上灰汁就能吃得很好吃。
1鹽醃蕨菜
2打重曹。
3倒入熱水放置1天
4完成
Salt bracken
The time when a bracken is produced is very short, and it is summer immediately. When it was produced a lot, I preserve this in salt and save it.
If I pull this salt and do it and do a lye tool, I can eat it deliciously.
1. Salt bracken
2. I sprinkle sodium bicarbonate.
3. I pour boiling water and leave you unattended on 1st
4. The completion